Hyvä ruoka tekee matkastasi paremman.

Ruokafilosofiamme

Hyvä ruoka tekee hyvää sydämelle ja sielulle. Hyvä ruoka on meidän mielestämme puhtaista kotimaisista raaka-aineista valmistettua tuoretta lähiruokaa, joka syödään yhdessä perheen tai ystävien kanssa.

Hyvä ruoka on kotiruokaa parhaillaan, joka syödään kiireettä, nautiskellen.

Hyvä ruoka täyttää vatsan, antaa energiaa päivääsi – ja tekee matkastasi paremman.

Yksin tai yhdessä, kalareissulla tai ohikulkumatkalla

Olet tervetullut ravintolaamme sellaisena kuin olet. Kiireisenä kesken työmatkan. Lomamatkalla ystävien kanssa. Kalastushaalareissa tai kesäshortseissa. Yksin tai yhdessä kymmenen lapsen kanssa.

Ruokalistaltamme löytyy tuoreita ja täyttäviä annoksia jokaiseen nälkään. Poikkea pikaisesti burgerille tai istu iltaa ystävien kanssa. Terassimme on avoinna joka päivä iltamyöhään saakka.

 

Voileivät

Tuoreita raaka-aineita läheltä

RUOKIEMME KOTIMAISUUSASTE

Ravintolamme käyttämistä raaka-aineista jopa 90 % on kotimaisia.

Esimerkiksi kala, liha sekä erilaiset leikkeleet ja makkarat ovat kotimaisia.

Marjat ovat kotimaisia ja hedelmissäkin käytämme mahdollisuuksien mukaan oman puutarhamme antimia.

Leivät ja muut viljatuotteet tulevat myös Suomesta.

Ostamme ulkomaisina raaka-aineina lähinnä sellaisia aineksia, joita Suomessa ei viljellä. Tällaisia ovat esimerkiksi sitruunat sekä bataatit.

LIHA - TUOREENA MÄNTYHARJULTA

Käytämme pihveissämme esimerkiksi mäntyharjulaisen Kuvalan lihatilan lihaa. Tila sijaitsee noin 40 km päässä ravintolastamme, Mäntyharjun Voikoskella.

Maakuntien parhaat -tunnustuksen vuonna 2010 saanut lähiruokatila kasvattaa mm. mureaa viljapossua, josta valmistetusta jauhelihasta valmistamme ja maustamme omat suositut chiliburger-pihvimme omassa keittiössämme.

Käytämme myös muissa ruoka-annoksissa kotimaista lihaa; esimerkiksi talon burger valmistetaan keittiössämme kotimaisesta lihasta.

KALA - PAIKALLISELTA KALASTAJALTA RUOKAPÖYTÄÄN

Ravintolamme lohi tulee hirvensalmelaisen Kuortin kalan valikoimista. Yrittäjä kalastaa itse kalat lähiseudun vesistä, ja haemme annoksen tuoretta kalaa Mäntyharjun torilta aina kerran tai pari kertaa viikossa.

Koska haluamme tarjota asiakkaillemme lohen ainoastaan tuoreena, lohta sisältäviä ruoka-annoksia saa meiltä aina noutopäivästä eteenpäin muutaman päivän ajan.

KOTIMAISET KASVIKSET - SUOMALAISTA LAATUA

Käytämme ruoka-annoksissamme kotimaisia kasviksia aina kun niitä on saatavilla.

Esimerkiksi paikallisesta tukusta ostettavat tomaatit, kurkut ja salaatit valitaan aina kotimaisina ja mahdollisuuksien mukaan lähituottajien tuotevalikoimista.

MARJAT JA HEDELMÄT - PAIKALLISILTA MARJATILOILTA

Leivonnaisissa, jälkiruoissa ja aamupalalla käyttämämme marjat keräämme itse lähiseudun metsistä tai ostamme lähiseudun marjatiloilta.

Loppukesästä pidämme yhteisen hillontekopäivän, jolloin hilloamme kesän sadon ja purkitamme sen tulevan kesän herkuiksi – voit siis maistaa omatekoista hilloamme esimerkiksi kääretortussamme.

Myös oman puutarhamme omenat päätyvät asiakkaidemme herkuiksi – leivomme niistä loppukesästä mm. omenapiirakoita, ja osan omenista hilloamme seuraavan sesongin herkuksi.

 

MAITOTUOTTEET - SUOMALAISIA SUOSIKKEJA JA LÄHISEUDUN ERIKOISUUKSIA

Ruokalistaltamme löytyvät maidot ja jugurtit sekä muut maitotuotteet ovat pääsääntöisesti aina kotimaisia.

Jäätelövalikoimastamme löytyy runsaasti Suomessa valmistettuja suomalaisten suosikkimakuja.

Salaatteihin ostamme sekä kotimaisia juustoja että lähiseudun tuottajien erikoisjuustoja.

Kasvistarjotin