Henkilöstö

Ravintola- ja kioskitoiminta Tommolansalmella on ollut perheemme vastuulla jo vuodesta 1979 alkaen. Yli 40-vuotias perheyrityksemme toimii kahden siskoksen voimin, mutta apuna meillä häärii aika ajoin myös muu perheemme.

EEVA LESKINEN, omistaja ja toimitusjohtaja

Eevan ura kotimaisten kasvisten ja ruoanlaiton parissa alkoi jo lapsena: hän auttoi lapsesta alkaen perheen Mäntyharjun Halmeniemellä sijainneella maatilalla kauden sadon keräämisessä pelloilta ja metsistä; lisäksi Eeva auttoi vanhempiaan toimittamaan sadon eteenpäin myytäväksi. Tommolansalmella Eevan ensimmäinen työ oli kioskin myyjänä; lisäksi Eeva jatkoi isänsä aloittamaa työtä erilaisten kylätapahtumien järjestäjänä.

Nykyään Eeva vastaa Tommolansalmen kesäravintolan ja koko lomakeskus Tommolansalmen monista käytännön asioista. Eeva vastaa yleensä lomakeskukseen ja ravintolaan tuleviin puheluihin sekä hoitaa asiakaspalvelun. Siinä välissä Eeva milloin lämmittää rantasaunoja, sisustaa mökkejä sekä suunnittelee ja ideoi lomakeskuksen tapahtumia.

Viime vuosina Eeva on ottanut haltuunsa myös Tommolansalmen somekanavat; hän päivittää nettiin sekä Tommolansalmen maisemakuvia että hauskoja sattumuksia lomakeskuksen arjesta.

Eeva kiertää mielellään ruoka-alan tapahtumissa ja messuilla ja ideoi näkemiensä trendien pohjalta Tommolansalmelle vuosittain vaihtuvan ruokalistan kesän suosituimmista herkuista. Lisäksi hän hoitaa yhteistyötä Mäntyharjun sekä Etelä-Savon alueen muiden matkailuyrittäjien kanssa.

Eevan suosikki ravintolan ruokalistalta on mm. kotimaisilla kasviksilla täytetty rieskarulla, joka sopii Eevan mielestä erinomaisesti sekä täyttäväksi välipalaksi että helposti mukaan otettavaksi retkiherkuksi. Rieskarullan väliin Eeva laittaa mielellään kotimaisia kasviksia.

Vapaa-ajalla Eevan löytää esimerkiksi retkeilemästä Mäntyharjulla tai lomakeskuksen kirkkoveneestä yhdessä Tommolansalmen soutujoukkueen kanssa.

 

MERJA PERTTOLA, omistaja

Merja on ravintolan ja lomakeskuksen luottopakki, joka kokkaa ravintolan ruoka-annoksia yhdessä Eevan kanssa vuosien vahvalla ammattitaidolla.

Merjan ura suomalaisten lähiruokien parissa alkoi 1970-luvun alussa, paikallisen maamiesseuran tansseissa, jossa Merja myi tanssijoille kotitekoisia herkkuja ja limonadia. Merjan myyntitaidoista oli hyötyä myöhemminkin, kun Eeva ja Merja siirtyivät myymään herkkuja perheen omalle kioskille Tommolansalmelle.

Merjan taito tehdä hyviä hilloja ja leivonnaisia juontaa myös juurensa lapsuuteen: pienestä asti Merja oli Raili-äidin mukana hilloamassa perheen marjasatoa lähiseudun asukkaiden suosimiksi hilloiksi sekä auttamassa äidin tunnettujen kakkujen ja munkkien leivonnassa.

Siksi Merja tietää erityisen hyvin, miltä hyvä retkileipä maistuu ja millä reseptillä asiakkaiden suosimat munkit ja kakut syntyvät. Ruoanlaiton ja leivonnan lomassa Merja hoitaa nykyään myös lomakeskuksen käytännön asioita sekä ravintolan ja lomakeskuksen talousasioita.

Merjan sydäntä lähellä on kotimainen itsetehty ruoka sekä puhtaat suomalaiset raaka-aineet, joista hän ideoi joka kesä Tommolansalmen ruokalistalle kaikenlaista hyvää.

Merjan suosikki ravintolan ruokalistalta on mm. kotimaisista kasviksista valmistettu kasvislautanen, johon Merja yhdistelee erilaisia kesän sesonkituotteita.

Vapaa-ajalla Merja mm. hiihtää ja marjastaa - sekä huolehtii mm. siitä, että omasta metsästä ja puutarhasta kerätty jokakesäinen marja- ja hedelmäsato päätyy hillottuna odottamaan seuraavan kesän ravintola-asiakkaita.